Hela Sverige ska leva på Almedalen med #ungapålandsbygden

Hela Sverige Ska Leva skickar sex personer till Almedalen med #ungapålandsbygden: Josefin Heed, Sofia Carlfjord, Lovisa Neikter, Malin Ohlsson, Sofie Skalstad och Sara Nilsson. Vi kommer uppdaterade bloggen löpande (tillsammans med alla de andra som åker med #ungapålandsbygden) och ni kan se fram emot rapporter från seminarier, tjusiga bilder och intressanta utmärkelser. Förutom oss skickar Hela Sverige ska leva även våra ordföranden Åse Blombäck och Staffan Nilsson, vår verksamhetschef Staffan Bond, våra projektledare Jan Forsmark, Cicci Andersson, Ulla Herlitz och Bertil Degerlund och Ulrik Strömberg.

Hela Sverige ska leva arrangerar seminarier hela dagen den 3 juli i Ideella trädgården. Missa inte heller vårt mingel Behöver Sverige ett landsbygdspolitiskt program? kl. 16.30. Läs mer på http://www.ideellatradgarden.se/. 

Ett av seminarierna arrangeras av oss i #ungapålandsbygden: Kom du inte längre än så här? Om storstadsnormen och attityder till unga på landsbygden på torsdag 3/7 klockan 10.30 i Ideella trädgården. Under seminariet kommer vi samtala med politiker från Feministiskt initiativ, Moderaterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet om samhällets attityder mot unga på landsbygden och valet att bo på landsbygden. Vi tar upp hur livet som ung på landsbygden både nedvärderas och försvåras i och med storstadsnormens inflytande över såväl mentala föreställningar som samhällsfunktioner.

Vi ser fram emot en vecka med intressanta samtal och insikter både i organiserade och spontana former och hoppas på mycket sol.

Väl mött!

Josefin Heed
Sofia Carlfjord
Lovisa Neikter
Sofie Skalstad
Malin Ohlsson
Sara Nilsson